Wereldkampioen Italië naar huis

Brazilië heeft de halve finales van de Confederations Cup bereikt dankzij een 3-0 zege op Italië, dat op doelsaldo derde werd achter de Verenigde Staten.

Italië zocht direct de aanval, maar de fraaiste kansen waren voor Brazilië. Na een schot van Ramires (paal) en pegels van Lucio (via De Rossi over en redding Buffon) sloeg Fabiano toe, eerst uit een voorzet van Maicon, daarna uit een pass van Kaká. Het werd zelfs 3-0 voor rust na een eigen doelpunt van Dossena.

Italië wekte in de tweede helft lang de indruk niet meer in een goede afloop te geloven. Een klein offensief leverde nog wel een kans op voor Pepe toen Maicon Júlio César aftroefde, maar hij miste.

Bron: Nos.nl, 21 juni 2009