Amauri heeft niet perse een interlandcarrière nodig

De Braziliaan Amauri heeft nog altijd geen interlands achter zijn naam staan. Wordt het Italië of Brazilië voor de spits van Juventus?

Zelf heeft hij eigenlijk al genoeg van de lange discussie. De aanvaller wacht op een Italiaans paspoort en wordt bovendien nog altijd niet opgeroepen door Brazilië-bondscoach Carlos Dunga.

De 28-jarige spits heeft besloten zijn lippen op elkaar te houden over de kwestie, totdat hij een oproep ontvangt van één van beide landen. Italië-bondscoach Marcello Lippi wil echter dat Amauri snel een keuze maakt. “Italië mag voor niemand een tweede keus zijn.”

Tegenover La Republica reageert Amauri als volgt: “Ik zal pas spreken als een interlandcarrière concreet is. Ik heb niet perse een nationaal team nodig om een geslaagde carrière te hebben. Ik ben, als volledig onbekende speler, uiteindelijk terecht gekomen bij Juventus. Ik trek mijn mond weer open als ik een oproep krijg uit Brazilië of Italië. Daar zou zomaar een negatief antwoord uit kunnen komen, voor zowel mijn vaderland als Italië.”

Bron: Goal.com, 2 januari 2009

Lees ook:Zlatan ‘Speler van het jaar’ in Italië
Lees ook:Project: Italianen geven boek aan onbekende
Lees ook:Van Gaal zonder Toni naar Juventus
Lees ook:Italiaanse succescoach Bearzot (83) overleden
Lees ook:Italiaanse voetballers geen homo’s, maar macho’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.