Steun Berlusconi toegenomen

berlusconiIn Italië is de steun voor Silvio Berlusconi na de aanslag van vorige week flink gestegen. Bijna 60 procent van de Italianen steunt de premier, terwijl dat percentage vorige maand nog op 48 lag.

Volgens de enquêteurs is de sympathie voor Berlusconi vooral toegenomen bij jongeren en belijdend Rooms-Katholieken. De 73-jarige premier werd een week geleden in Milaan aangevallen door een man met psychische problemen.

De man gooide een beeldje in het gezicht van Berlusconi, waarbij die onder andere verwondingen aan zijn neus en een paar tanden opliep. Ondanks de toegenomen populariteit zijn er ook Italianen die de aanval op hun premier toejuichen. Zo’n 20 procent van de ondervraagden noemt de dader een held. (RNW)

Lees ook:Berlusconi weer volop aan het werk
Lees ook:Aanslag bezorgde Berlusconi blijvende schade
Lees ook:Berlusconi naar Zwitserse kliniek voor cosmetische ingrepen
Lees ook:Regionale verkiezingen populariteitstest voor Berlusconi
Lees ook:Derde Italiaanse jeugd werkloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.