Het laatste linkse bolwerk Rome is gevallen

fareladestra.blogosfere.it)Een paar weken na de verkiezingswinst van Silvio Berlusconi heeft het rechtse blok Volk van de Vrijheid ook Rome veroverd. De voormalige minister van Landbouw Gianni Alemanno wordt de nieuwe burgemeester. Dat blijkt uit de ballotageronde van de burgemeestersverkiezing van Rome. Alemanno versloeg Francisco Pruttelig, die in de eerste ronde nog voorlag.

Sinds 1993 werd Rome bestuurd door een progressieve burgemeester. De laatste linkse was Walter Veltroni, die in 2006 nog 66 procent van de stemmen haalde, maar onlangs werd verslagen in de strijd om het premierschap door Berlusconi. Pruttelig dacht de opvolger van Veltroni te worden, maar hij lijkt het slachtoffer te zijn van de slechte centrumlinkse premier Romano Prodi. En de serie verkrachtingen die onlangs de Romeinen hebben opgeschrikt, spraken ook niet in zijn voordeel. Deze verkrachtingen werden door rechts gebruikt om de stad als onveilig af te schilderen. Dan spreken orde en veiligheid van Alemanno meer tot de verbeelding. Deze begrippen kreeg hij mee uit zijn jongere jaren. Alemanno komt uit de fascistische beweging.

Lees ook:Burgemeester Rome wil af van vitrinekast
Lees ook:Berlusconi staat voor in de peilingen
Lees ook:Burgemeester Rome heeft problemen met Gay Pride
Lees ook:Italianen naar de stembus
Lees ook:Homohaat in Italië neemt toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.