Levenslang voor aan Italië uitgeleverde maffioso

De onlangs aan Italië uitgeleverde maffioso Giovanni Strangio krijgt voor de zesvoudige maffiamoord in Duisburg in 2007 een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Gratteri was in Nederland ter promotie van het zojuist verschenen boek Boedbroeders. Het boek schreef hij samen met misdaadjournalist Antonio Nicaso (45) over de Italiaanse ‘ndrangheta, de machtigste maffiaclan ter wereld.

De Italiaanse maffioso Strangio is volgens Gratteri een prominent lid van de ‘ndrangetha. Hij werd op verzoek van de Italianen op 12 maart van dit jaar gearresteerd in Diemen, waar hij al twee jaar woonde. Gratteri vermoedt dat Strangio in Duisburg één van de twee schutters was. Strangio zegt onschuldig te zijn.

De Nederlandse justitie heeft Strangio aan Italië uitgeleverd op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie. Gratteri zal hem eerst daarvoor vervolgen. In een afzonderlijk proces moet Strangio zich daarna verantwoorden voor zijn rol bij de schietpartij in Duisburg. Aanleiding voor die zesvoudige liquidatie was een bloedige vete tussen twee families binnen de ‘ndrangetha. Overigens had ook Duitsland om zijn uitlevering gevraagd.

Gratteri is in Calabrië – de punt van de Italiaanse laars – de belangrijkste aanklager tegen de ‘ndrangetha. Op dit moment is hij bij negentig onderzoeken betrokken.

Bron: Elsevier, 26 mei 2009

Lees ook:Italië wil verdachte maffiamoorden Duisburg berechten
Lees ook:Rechter keurt overlevering maffioso goed
Lees ook:Maffioso opgepakt in Amsterdam
Lees ook:Afluisterschandaal in rechtbank Calabrië
Lees ook:Camorra-echtgenote neergeschoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.