Nederlandse justitie te laks tegen Italiaanse maffia

www.themafiaguy.com)Wordt de maffia door de Nederlandse justitie onderschat? Het lijkt er wel op, afgaande op het artikel van het Algemeen Dagblad vandaag. Afluisteren in Nederland van maffia mag niet, of maar heel even. En er mag meer niet als het om misdaadbestrijding gaat. Volgens de Italiaanse officier Alberto Cisterna mocht er geen camera geplaatst worden voor een Amsterdams advocatenkantoor, waar topstukken van de maffia zouden vergaderen. In Italië is dat verboden, in Nederland niet. Nederland is niet voor niets een ideaal land voor de maffia.

De Amsterdamse advocaat is overigens later wel gearresteerd voor dit feit, in Spanje. Maar door de Nederlandse regering moest hij weer vrijgelaten worden. Wat de advocaat had gedaan, was immers niet strafbaar voor de Nederlandse wet.

Het Ministerie van Justitie ontkent overigens laksheid. Zij spreekt over de mogelijke ruimere mogelijkheden die de Italiaanse wet heeft. Misschien hier toch maar de wet aanpassen? Want wat tegen de Italiaanse maffia niet ingezet mag worden, mag ook niet worden gebruikt tegen andere criminele organisaties.

Lees ook:Nederlandse advocaat verbonden met maffia
Lees ook:Man ontvoert ex om te strijken
Lees ook:Antimaffiasucces in Amsterdam
Lees ook:Eis 11 jaar cel tegen ‘maffiasenator’
Lees ook:Berlusconi mogelijk vervolgt voor prostitutie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.