Voor de zomeravonden: PACT-salade

www.jumbosupermarkten.nl)Het vrijdagmiddaggerecht van deze keer heb ik zelf verzonnen. De Italianen zullen er vast een mooi klinkende naam voor hebben, maar ik noem het PACT-salade: Pasta met Ananas, Cashewnoten en Tonijn-salade. Het is een van de vele pastasalades die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Ideaal voor de lange en warme zomeravonden. De afgelopen week heb ik dan ook veel van dit soort salades gegeten.

Wat zou je nou eens nodig hebben voor de Pasta met Ananas, Cashewnoten en Tonijn-salade? Inderdaad, pasta met ananas (liefst vers, maar in blikje is ook goed), cashewnoten, tonijn (uit blik) en salade (gemengde salade, of alleen rucola, ook erg lekker). En verder nog een bosuitje (gewone ui of lente-ui kan ook), Yogonaise, olijfolie en dille.

Kook de pasta. Snipper ondertussen de ui, en doe de uiensnippers, de ananasstukjes, de tonijn en de salade bij elkaar. Goed mengen. Maak een dressing van de olijfolie, de Yogonaise en dille. Is de pasta gaar? Houd deze dan een paar minuten onder de koude kraan. Voeg deze toe aan de salade, doe de dressing er overheen, en leg er de cashewnoten er bovenop.

In tien minuten ben je klaar. En daarna kun je buiten heerlijk lang nagenieten.

Lees ook:Pasta Slapa Kanga
Lees ook:Pastarucolade met abrikoos met geitenkaas
Lees ook:Salade Alfonso
Lees ook:Nieuwe Mediterrane salade in beker
Lees ook:Toi Toi Toi met To To To!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.