Tip: de heen-en-weer-gondel

Joost Mangnus)O ja, het is best romantisch, in een Venetiaanse gondel met uw lief. Maar het is ook vooral erg duur. Natuurlijk kunt u onderhandelen met de gondelier, maar het enige effect van een iets minder hoge prijs is dat hij u eerder weer naar de kant brengt. Terwijl u in Venetië ook heel goedkoop kunt gondelen: in de traghetto.

De traghetto is eigenlijk een gondelveerpont. Als u van de ene oever van de Canal Grande naar de andere oever wil, is lopen niet altijd de beste optie. Er zijn namelijk maar drie bruggen, en met een beetje pech moet u wel erg ver om lopen. Daarom zijn er de traghetti, de gondelveerponten.

In totaal zijn er door de Canal Grande zeven traghetto-routes. Er is altijd wel een vertrekpunt in de buurt. En u hoeft nooit lang te wachten. Zolang het licht is, varen de traghetti heen en weer. Als de werkdag begint of eindigt, kan het wel druk zijn op de traghetto. Dan moet u al snel met een man of tien op de gondel. Buiten de spitsuren is het echter vaak heel rustig. Dan kunt u rustig even zitten. Misschien bent u met uw lief wel de enige twee. Dat maakt het wel weer romantisch. Al is het wel romantiek van korte duur.

Binnen een minuutje heeft de traghetto immers al weer de overkant bereikt. Maar wit u langer gondelen, dan stapt u er toch weer meteen in. Of u gaat naar het vertrekpunt van een andere traghetto-route. Voor het geld hoeft u het niet te laten. Een tochtje kost maar 50 eurocent. Als u honderd keer op en neer gaat, betaalt u altijd nog veel minder dan één tochtje met de gondel.

 

Lees ook:De Gondelier van Utrecht
Lees ook:Tip: Naar het Colosseum? Bezoek eerst de Palatijn!
Lees ook:Tip: Handzaam, handig en compleet: ‘Stadswandelingen Rome’
Lees ook:Bloemenbedankje op kletsnatte Sint Pieter
Lees ook:Sexy Italiaans voor Valentijnsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.