Evacuaties Zuid-Italië na aardverschuivingen

Maltempo/ S. Fratello sta 'scivolando', alcune case distrutteIn Zuid-Italië zorgen hevige regenval en aardverschuivingen voor grote overlast. Vooral de regio’s Calabrië en Sicilië zijn getroffen. Nu worden opnieuw duizenden mensen geëvacueerd.

Door aanhoudende regenval worden in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië honderden huizen bedreigd. Afgelopen nacht werd begonnen met het in veiligheid brengen van de ruim 2.300 inwoners van het dorp Maierato. Ze werden overgebracht naar de politieschool en naar een sporthal in een nabijgelegen dorp.

‘De berg beweegt’

Maierato wordt bedreigd omdat een heuvel in het centrum van het dorp aan het schuiven is gegaan door de hevige regenval. “De berg beweegt, het is een apocalyptisch spektakel”, beschreef de burgemeester van het dorp, Sergio Rizzo, de kritische situatie.

Ook op het eiland Sicilië worden mensen bedreigd door aardverschuivingen. In het 4.000 inwoners tellende San Fratello, iets ten westen van de havenstad Messina, is sinds zondag de helft van de bevolking geëvacueerd.

‘Noodtoestand uitgeroepen’

De regiovoorzitter Raffaele Lombardo kondigde vanochtend de noodtoestand af voor een groot deel van de streek rond Messina. Volgens het Italiaanse ministerie van Landbouw loopt ruim 80 procent van het gebied gevaar.

De regio wordt geregeld geteisterd door aardverschuivingen. In oktober kwamen ten zuiden van Messina nog 37 mensen om het leven door een modderstroom. (NRC)

Lees ook:Italiaans dorp in tweeën gescheurd (video)
Lees ook:Drie doden Italië door noodweer
Lees ook:Italië begraaft doden Sicilië
Lees ook:Berlusconi uitgejouwd door Sicilianen
Lees ook:Toeristen vast door noodweer in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.