Een Italiaanse ‘huiskamer’ in Kootwijkerbroek

il sogno

Voorthuizenaren Hans en Ascelina Janssen openden op vrijdag 23 juli een zaak in exclusieve Italiaanse meubelen in Kootwijkerbroek: ‘il Soggiorno’, Italiaans voor ‘de huiskamer’.

Het nieuwe bedrijf is gevestigd in een verzamelgebouw aan De Standerd op bedrijventerrein Puurveen, waarin onder meer ook Old Basics (antiek en brocante) is gevestigd. Er is nu een showroom van bijna 150 vierkante meter. In het najaar komt daar nog eens 100 vierkante meter bij.

Voor Hans Janssen, oorspronkelijk afkomstig uit Muiden en inmiddels ruim vijftien jaar Voorthuizenaar, gaat met de nieuwe zaak een grote wens in vervulling. Hij zet daarvoor zijn werk als makelaar op een lager pitje. Via zijn vrouw Ascelina kwam hij in aanraking met de meubelbranche. Zij was 25 jaar actief in het meubelimportbedrijf van haar ouders.
Janssen ging met haar mee naar grote beurzen – ,,zoals die in Milaan, die we nog altijd elk jaar bezoeken” – en hij raakte steeds meer geïnteresseerd in de meubels. Hans Janssen gaat nu ‘il Soggiorno’ runnen en zijn vrouw neemt het advieswerk voor haar rekening. Ze is onder meer deskundige in leerartikelen en meubelstoffen.

De Voorthuizense ondernemers halen de meubels rechtstreeks bij fabrikanten in vooral Noord-Italië. Daardoor kunnen ze de kosten naar eigen zeggen laag houden. ,,Om het voor onze klanten extra feestelijk te maken, geven we de eerste maand na de opening 25 procent korting op de gehele collectie en daarna standaard 20 procent.”
De collectie bestaat onder meer uit kasteelbanken in leder en exclusieve stoffen, Chesterfields in diverse uitvoeringen en talrijke andere modellen van klassiek tot modern van Italiaanse topfabrikanten. Verder zijn er bureaustoelen, verlichting van het voor kenners bekende merk Stout-design en woonaccessoires. Bovendien verkoopt ‘il Soggiorno’ als enige in Nederland ,,moderne en tijdloze” meubels van het merk Rivolta.

,,Klanten kunnen hier het plaatje voor hun huiskamer compleet maken”, stelt Hans Janssen. ,,En we bieden ze allerlei mogelijkheden”, vult zijn vrouw aan. ,,De zit van een bank valt of staat met de hoogte. Wij kunnen die naar wens aanpassen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de dikte van de rug en de kussens.”
Janssen is blij met de vestiging in Kootwijkerbroek. ,,Je vindt nergens anders zo’n mooi pand op een bedrijventerrein met een detailhandelsvergunning. Bovendien ligt het niet ver van onze woonplaats en ook nog eens supercentraal in Nederland. Ook dat laatste is belangrijk, want we willen landelijk klanten trekken.”

‘Il Soggiorno’ aan De Standerd 5A in Kootwijkerbroek is vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De overige dagen op afspraak via telefoonnummer 06-54972433. Meer informatie op de site www.ilsoggiorno.nl. Aan deze site wordt nog gewerkt.

Bron: BarneveldseKrant.nl

Lees ook:114-jarige krijgt verblijfsvergunning in Italië
Lees ook:Facebook redt vrouw van seksslavernij
Lees ook:Italiaanse Fritzl gevonden
Lees ook:Kruizen Italië toch niet weg
Lees ook:Kopzorgen? Russo Italia lost het op

Eén reactie op “Een Italiaanse ‘huiskamer’ in Kootwijkerbroek

  1. Iris

    Leolux banken vind ik erg mooi!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.