Kosten tv-show Italië voortaan in aftiteling

CHI FEMERA LA MUSICA RAI UNO PUPOJe zou een dergelijke actie eerder verwachten in zuinig Nederland. Televisiekijkers in Italië kunnen voortaan aan het eind van een programma van de RAI zien hoe duur het programma was.

Maar hier blijft het niet bij. Ook de salarissen van de journalisten, presentatoren, regisseurs en betaalde gasten komen op de aftiteling te staan. De parlementaire commissie ter controle van de Italiaanse staatsomroep heeft dat even gezellig besloten. Vorig jaar noteerde de RAI namelijk een tekort van 61,8 miljoen euro.

De topsalarissen bij de RAI zijn nogal, zeg maar, omstreden. Bruno Vespa, die vier keer per week het nieuwsprogramma Porta a Porta presenteert, verdient bijna 2 miljoen euro per jaar. Michele Santoro krijgt voor zijn wekelijkse talkshow 7,5 ton. Dat is nog eens televisie maken! (NOS)

Lees ook:Per gele vespa door onbekende Italiaanse regio’s
Lees ook:Italiaanse Tiscali niet meer internationaal
Lees ook:Duurste Ferrari ooit geveild in Italië
Lees ook:Slecht imago Alitalia: reizigers blijven weg
Lees ook:Silvio Berlusconi nog rijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.