Bank Vaticaan verdacht van witwaspraktijken

BancaDe Italiaanse justitie verdenkt het Instituut voor Religieuze Werken (IOR), de bank van het Vaticaan, van betrokkenheid bij het witwassen van geld. Het parket van Rome heeft een onderzoek geopend.

Volgens La Repubblica zouden 10 Italiaanse banken, waaronder Intesa San Paolo en Unicredit, eveneens onderzocht worden door de magistraten. De politie ontdekte dat de bank van het Vaticaan rekeningen beheerde waarvan geen naam van een rekeninghouder bekend was. De rekeningen werden enkel aangeduid met de afkorting IOR. Op een van die rekeningen, ontdekt in 2004, “passeerde op twee jaar tijd ongeveer 180 miljoen euro.

De hypothese van de onderzoekers is dat bepaalde mensen met een fiscale verblijfplaats in Italië, het IOR gebruikt hebben als dekmantel voor misdrijven als fraude en belastingsontduiking, zo stond te lezen in La Repubblica. (HLN)

Lees ook:Bank Vaticaan verdacht van witwaspraktijken
Lees ook:Opnieuw overheidssteun Italiaanse bank
Lees ook:Italië heeft steeds meer werkloze gezinnen
Lees ook:Italiaanse politie vindt 500 ton bedorven vis
Lees ook:Italië neemt kankerkliniek van maffia in beslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.