Italiaanse grenspolitie ontdekt Afghaanse tiener in koffer

Photo Sun

De Italiaanse grenspolitie werd achterdochtig toen ze iemand hoorde niezen vanuit de kofferbak. Er bleek een jongen in een koffer in te zitten.

De 15-jarige Afghaan wilde op deze manier per auto de grens oversteken. De immigrant lag opgerold in foetushouding in de koffer, die in de kofferbak van een Peugeot 207 lag. De 17-jarige broer van de vluchteling lag ook nog verstopt onder een hoop dekens op de bodem van de auto, aan het voeteneinde.

Ferry

Het Afghaanse duo probeerde over de grens van Italië heen te geraken toen de immigratiepolitie de auto van Griekse bestuurder, Alexander Lepesiotis, lieten stoppen. De auto reed net uit de ‘Sea Trade Ferry’ vanuit Griekenland die net had aangemeerd in de Adriatische haven van Bari.

Doodsbang

Een politieagent uit Bari zei: “We zien elke dag duizenden mensen passeren op deze plaats en net zoals alle andere immigratiediensten doen we soms een check-up. We vonden in het verleden al mensen die zich verstopten op de ferry, of aan het voeteinde in een auto, maar we hebben nog nooit iemand ontdekt die opgekruld verborgen lag in een reiskoffer. De arme jongen zag er doodsbang uit toen we hem vonden.”

De 42-jarige chauffeur wordt nu beschuldigd van het illegaal smokkelen van mensen over de grens. (HLN)

Lees ook:Nu te horen in Italië: kijk rechts, een lynx!
Lees ook:Italiaanse jongen (4) geeft politie oude spenen
Lees ook:Italiaanse chauffeur vindt verstekelingen
Lees ook:Koffer met obligaties en geld mogelijk afkomstig van maffia
Lees ook:Nederlandse jongen verdrinkt in zwembad Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.