TV-spotjes voor salaris Italiaanse parochiegeestelijken

Pietro FarinaItaliaanse bisschoppen gaan binnenkort via de Italiaanse televisie een aantal reclamespotjes uitzenden, waarin de kijkers wordt gevraagd geld over te maken voor de Italiaanse parochiegeestelijken.

De salarissen van de 38.000 geestelijken in Italië worden al jarenlang betaald door de Italiaanse bisschoppenconferentie. Ieder jaar weer worden er campagnes bedacht om de gelovigen aan te sporen geld te geven voor de parochiepriesters. De spotjes van 30 seconden laten drie priesters zien bij hun dagelijkse parochiewerkzaamheden en sporen de kijker aan een bijdrage te geven. Het geld gaat naar een speciaal fonds waaruit de parochiegeestelijken betaald worden.

Op de website van de Italiaanse bisschoppenconferentie doet de bisschop van Caserta, Mgr. Pietro Farina, verantwoordelijk voor de financiële situatie van de Italiaanse bisdommen, deze week een oproep. “Wij weten allemaal hoe groot de betekenis van de kerk is op het pastorale en sociale vlak en hoe belangrijk onze geestelijken daarbij zijn. Wat zouden onze steden en dorpen zonder priesters zijn?”, vraagt bisschop Farina zich op de website af.

In Italië bestaat sinds 2006 ook de mogelijkheid om 5 promille van zijn inkomen belastingvrij aan goede doelen, instellingen van algemeen belang of sociale projecten te geven. In de tv- spotjes willen de bisschoppen de gelovigen nu ook wijzen op déze mogelijkheid om geld te geven aan de kerk.

Rorate

Lees ook:Verliest de katholieke kerk in Italië aan macht?
Lees ook:Italiaanse migrantenwet tergt geweten geestelijken
Lees ook:Homopriesters beleven wilde nachten in Rome
Lees ook:Berlusconi botst met Kerk
Lees ook:130 Italiaanse priesters betrokken bij pedofilie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.