Homo’s Rome protesteren tegen aanhoudend geweld

romeOngeveer 30.000 mensen zijn vorige donderdag de straat op gegaan in Rome om te protesteren tegen het aanhoudende geweld tegen homo’s.

Verschillende holebi-groeperingen en politici uit de meeste grote politieke partijen liepen mee in de optocht. Volgens het persbureau Associated Press hielp burgemeester Gianni Alemanno, een voormalige neo-fascist, een spandoek mee dragen waarop stond te lezen dat Rome tegen iedere vorm van intolerantie en racisme is.

In Italië zijn homoseksuele mannen de afgelopen maanden het slachtoffer geworden van homofoob geweld. Bij één van de laatste incidenten werd een jonge homo in een nachtclub voor homo’s in elkaar geslagen. De jongeman kreeg reconstructieve chirurgische ingreep om zijn gezicht te herstellen. Eén man werd gearresteerd. Op 1 september werd er vuurwerk gegooid naar een zaak in de homo-uitgangsbuurt Laterno. Hier moest één man voor verzorging naar het ziekenhuis.

Vorige week was er nog de bedreiging van een lesbienne door een jongeman in dezelfde buurt en werd een homokoppel aangevallen. Eén van de mannen werd neergestoken en verkeerd in levensgevaar. Naar aanleiding van de incidenten vraagt de holebi-vereniging Arcigay meer legale mogelijkheden die holebi’s tegen homofoob geweld moet beschermen.

Bron: Gaylive.be

Lees ook:Homohaat in Italië neemt toe
Lees ook:Deelnemer songfestival Povia: “Homo zijn is een fase.”
Lees ook:Italiaanse homo’s vluchten het land uit
Lees ook:Homo Cultuur Centrum in Rome overvallen
Lees ook:Aparte gevangenis voor transseksuelen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.