Weer onderzoek naar lijkwade van Turijn

http://www.beleven.org)Het laboratorium van Oxford gaat opnieuw de lijkwade van Turijn onderzoeken. Uit een eerder onderzoek van dit beroemde doodskleed van Jezus Christus kwam naar voren dat deze lijkwade minder dan 1000 jaar oud was, dus dat het niet de lijkwade van Christus kon zijn. Maar volgens natuurkundige John Jackson van de universiteit van Colorado, was de lijkwade bij onderzoek vervuild, waardoor de koolstofdatering misschien niet klopte.

Professor Christopher Ramsey van de universiteit van Oxford geeft Jackson gelijk, en dus buigen de wetenschappers zich weer over de lijkwade, die normaliter is opgeborgen in de St Jan de Doper kathedraal van Turijn.

Lees ook:Lijkwade Turijn blijkt vervalst
Lees ook:Hitler wilde Lijkwade van Turijn roven
Lees ook:Onderzoek: voetbal beïnvloedt seks
Lees ook:Integratieproblemen? Zo oud als het oude Rome
Lees ook:Te veel empathie belemmert vrouwen bij onderhandelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.