Integratieproblemen? Zo oud als het oude Rome

www.a12g.com/)Problemen met integratie, immigratie en gelijke rechten zijn van alle tijden, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek waarop Roel van Dooren op 23 april promoveert aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Van Dooren onderzocht de Italische Bondgenotenoorlog die van 91 tot 88 voor Christus woedde.

Voor de jaren van de Bondgenotenoorlog probeerde de Romeinen in Italië veel land in beslag te nemen. Omdat er voor de bondgenoten weinig rechtszekerheid was, liepen de emoties uiteindelijk hoog op. Met een bloedige oorlog als gevolg. De Romeinen wonnen uiteindelijk de oorlog door loyale bondgenoten volledige Romeinse burgerrechten te geven. "Het belang van rechtszekerheid en gelijkheid was 2000 jaar geleden minstens zo groot als nu", zegt Van Dooren dan ook.

Lees ook:Eluana Englaro begraven in Paluzza
Lees ook:Ook een beetje Italië: Pont du Gard
Lees ook:Parmezaanse kaas mag alleen uit Italië komen
Lees ook:Italiaanse studenten vechten met politie
Lees ook:Italiaanse droom voor Thomas en Sandy nog niet voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.