PSV terug van Italiaanse bodem met clubrecord

PSV keerde donderdag niet alleen met drie punten terug in Eindhoven na de Europa League-wedstrijd tegen Sampdoria (2-1 zege). De ploeg van trainer Fred Rutten evenaarde tegelijkertijd ook een clubrecord.

De winst in Genoa was alweer de derde uitzege van PSV in dit Europa Cup-seizoen. Eerder deze jaargang wonnen de Brabanders op bezoek bij het Oekraïnse Metalist Kharkiv (0-2) en het Hongaarse Debreceni VSC (1-2).

Slechts drie keer eerder slaagden de Eindhovenaren erin in één Europese jaargang drie keer te zegevieren buiten Eindhoven. Dat gebeurde in de seizoenen 1974/75, 1977/78 en 2009/10. In dat 1977/78 veroverde PSV de UEFA Cup na winst in de twee finaleduels met SC Bastia.

PSV maakte met de zege op Sampdoria een einde aan een belabberde reeks uitwedstrijden op Italiaanse bodem. Voor het eerst na negen optredens zonder succes slaagden de Eindhovenaren erin te winnen in Italië. Van de negen eerdere duels had PSV er zes verloren en drie gelijkgespeeld.

Verdediger Wilfred Bouma speelde in Genoa zijn zestigste Europese wedstrijd voor PSV. Daarmee behoort hij nu tot een select gezelschap van vier PSV’ers met minimaal zestig Europa Cup-optredens achter hun naam. Alleen Ronald Waterreus (65 duels), Willy van de Kerkhof (67) en Jan Heintze (75) kwamen vaker in internationale wedstrijden in actie namens de Eindhovenaren.

Bron: Voetbal International

Lees ook:Italië door naar WK dankzij Gilardino
Lees ook:Juventus lijdt puntverlies in Genoa
Lees ook:Moeilijke tijden voor Unicredit
Lees ook:Italiaanse dames te sterk voor Nederlandse volleybalsters
Lees ook:Laatste Champions League-wedstrijd Maldini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.