Italië wint Fed Cup opnieuw

Flavia PennettaFlavia Pennetta (WTA-23) heeft Italië zondag in San Diego (Californië) voor de tweede keer op rij de Fed Cup bezorgd.

In de finale tegen de Verenigde Staten zette de 28-jarige Italiaanse haar land op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong door de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-114) in 1 uur en 20 minuten met 6-1 en 6-2 te verslaan. Zaterdag had Penetta al met 7-6 (7/4) en 6-2 gewonnen van Bethanie Mattek-Sands (WTA-58), nadat Francesca Schiavone (WTA-7) met 6-2 en 6-4 de maat genomen had van Vandeweghe.

Zondag gaf Melanie Oudin (WTA-67) de Verenigde Staten nog even hoop door Schiavone met 6-3 en 6-1 te verslaan. Het bleek uitstel van executie. Vorig jaar won het Italiaanse team, met Schiavone en Pennetta, door in eigen land met 4-0 te winnen van de Verenigde Staten. Voor de Verenigde Staten traden toen Oudin en Alexa Glatch in de enkelspelen aan.

Ook in 2006 leidden Schiavone en Pennetta hun land al naar de eindwinst in de Fed Cup. Dat gebeurde toen door België (Justine Henin en Kirsten Flipkens met 3-2) te verslaan. De Amerikanen wonnen de Fed Cup het vaakst: 17 keer. Hun laatste zege dateert wel al van 2000. In 2001 won België met Justin Henin en Kim Clijsters.

Bron: Metrotime

Lees ook:Tweede Fed Cup lonkt voor Italië
Lees ook:Italië door naar finale Fed Cup
Lees ook:Italië zoekt naar eerherstel
Lees ook:Valkenburg verwelkomt straattekenfestival
Lees ook:Is Utrecht bang voor Silvio Berlusconi?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.