Il Giro: Nibali zorgt voor drie op drie voor Italië

Vincenzo NibaliNa Pozzato en Belletti heeft Vincenzo Nibali voor de derde Italiaanse zege op rij gezorgd in de Giro.

De Liquigas-renner kwam alleen aan in de 14e rit, die over de Monte Grappa ging. Op die klim pakten Basso en Evans tijd terug op Vinokoerov en Sastre. David Arroyo neemt de roze trui over van Richie Porte.

Zes renners kozen voor de lange vlucht: Filippo Pozzato (eergisteren nog ritwinnaar), Steven Cummings, William Bonnet, Markus Eibegger, Alessandro Bisolti en Damien Monier. Ze sprokkelden ruim 8 minuten voorsprong, maar op de Monte Grappa, de enige klim van de dag, was hun liedje uitgezongen.

Op de klim van 18 km gooide Liquigas de beuk erin. Rozetruidrager Richie Porte moest eraf en er ontstond een kopgroepje van vier man: Michele Scarponi, Cadel Evans en het Liquigas-duo Ivan Basso en Vincenzo Nibali.

Op de top (op 40 km van de streep) hadden ze een minuut op Aleksandr Vinokoerov en Carlos Sastre. Jan Bakelants, die 11e was in de stand, had een slechte dag en gaf veel terrein prijs. Francis De Greef volgde op een minuut of 3.

In de afdaling liet Nibali zijn drie medevluchters ter plaatse en ging de Italiaan op zoek naar eer en glorie. Achter hem bleven Evans, Basso en Scarponi bij elkaar, Vinokoerov reed nog weg van Sastre, die in een groepje met onder meer Cunego verzeild raakte.

Nibali stoomde alleen door naar de finish en doet ook een goeie zaak in het klassement. Basso won de spurt om de tweede plaats, voor Scarponi en Evans. Zij pakken tijd terug op Vinokoerov en Sastre, Vinokoerov loopt zelf ook wat in op Sastre.

Bron: de Wielersite

Lees ook:Pozzato triomfeert in Giro d’Italia
Lees ook:Weylandt wint derde rit in Ronde van Italië
Lees ook:Scarponi wint 18e rit Ronde van Italië
Lees ook:Cipollini wil Bennati en Basso
Lees ook:Tip: Stampatore in Venezia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.