Een bijzondere dag voor Alonso

FOTO REUTERSFormule 1 nieuws: De eerste race van 2010 is op naam gekomen van Fernando Alonso. De Spanjaard zorgde samen met Felipe Massa voor een 1-2 voor Ferrari.

De race voor Alonso begon al erg sterk. De Spanjaard startte vanaf een derde plek. Al in de eerste bochten van de race pakte hij de tweede plek door teamgenoot Felipe Massa in te halen. De hele race kon hij de leider, Sebastian Vettel, redelijk volgen op een aantal seconden.

Doordat Vettel met nog ongeveer 15 ronden te gaan motorvermogen verloor, kon Alonso hem inhalen en op deze manier de overwinning na zich toe te trekken. De tweevoudig Wereldkampioen pakt al bij zijn debuutrace voor Ferrari de eerste overwinning.

Na afloop van de race vertelt Alonso het volgende: “Dit is een speciale dag voor mij. Terugkeren op het podium is sowieso bijzonder, maar nog specialer om dat te doen met Ferrari. Dit is de beste manier om mijn relatie met Ferrari te starten. Dit is het beste team van de wereld. We hebben de hele winter erg hard gewerkt. Het is nog maar de eerste race.

Maar deze 1-2 verdient iedereen in Maranello omdat ze erg hard hebben gewerkt hebben om ons deze fantastische auto te geven. De overwinning is voor iedereen in Italië. Het seizoen is nog erg lang en er zijn nog veel punten te verdelen. Het Kampioenschap wordt nog een lang gevecht gedurende het hele seizoen.”

Bron: Formule1nieuws.nl

Lees ook:Hamilton rijdt beste oefentijden op GP Italië
Lees ook:Nieuwste Ferrari enthousiast ontvangen
Lees ook:Ferrari steunt slachtoffers aardbeving Italië
Lees ook:Dit weekend: 80ste Grand Prix Italië!
Lees ook:Zonder voorbereiding wint Contador de giro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.