Oorring van Maradona verkocht voor 25.000 euro

maradonaDe in beslag genomen oorring van de Argentijnse voetballegende Diego Maradona is donderdag in de Noord-Italiaanse stad Bolzano verkocht voor 25.000 euro.

De Italiaanse fiscus had in september 2009 de oorring in beslag genomen na een kort verblijf van de Argentijnse bondscoach in Italië. Een dertigtal personen kwamen opdagen voor de openbare verkoop van de in beslag genomen goederen. Voor de oorring was de vraagprijs ingesteld op 4.500 euro, maar uiteindelijk moest een onbekende vrouw maar liefst 25.000 euro neertellen om de oorbel mee naar huis te mogen nemen.

In 2006, toen de 49-jarige Maradona voor een benefietwedstrijd in Napels was, namen de autoriteiten twee luxehorloges van ‘Pluisje’ in beslag. Zij werden verkocht voor 11.000 euro. De Italiaanse autoriteiten willen zo een deel van Maradona’s belastingschulden recupereren. In 2005 werd de voormalige superster door het Hof van Cassatie veroordeeld tot de terugbetaling van 36 miljoen euro aan de fiscus. Daar komt naar schatting nog 22,4 miljoen euro aan achterstallige interesten bij.

Lees ook:Maradona betaalt Italiaanse fiscus met oorbellen
Lees ook:Italiaanse politie vindt 500 ton bedorven vis
Lees ook:Maradona torenhoge schuld Italiaanse belastingdienst
Lees ook:69 mensen opgepakt in strijd tegen Camorra
Lees ook:Italiaanse fiscus eist 110 miljoen van Belgische ontwerper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.