Maradona betaalt Italiaanse fiscus met oorbellen

maradonna-earingsDiego Armando Maradonna heeft een miljoenenschuld bij de Italiaanse fiscus. Om een deel van dit geld terug te krijgen, hebben de Italianen oorbellen van de Argentijnse oud-voetballer in beslag genomen.

Maradona, nu bondscoach van het Argentijnse elftal, bouwde in de jaren tachtig en negentig een belastingschuld van 37 miljoen euro op in Italië, waar hij zeven seizoenen speelde. De aflossing van deze schuld is nogal traag gegaan. In maart 2009 had Maradona pas 42.000 euro betaald.

Oorbellen

Toen de Argentijn in september 2009 een Italiaanse afvalkliniek bezocht, zag de fiscus zijn kans schoon en confisceerde twee van zijn oorbellen. De juwelen, goud met diamanten, gaan nu onder de hamer om een klein deel van de schuld terug te betalen.

Het minimumbod op de oorbellen is ongeveer 4.000 euro, zo meldt persbureau Reuters. Volgens het persbureau zijn fans van Napoli, de club waarmee Maradona Italiaans landskampioen werd, inmiddels een inzamelingsactie begonnen om te bieden op de oorbellen.

Het was overigens niet de eerste keer dat de Italiaanse belastingdienst persoonlijk bezit van Maradona in beslag nam. In 2006 moest de Argentijn bij een bezoek aan Napels al eens twee Rolexen afstaan. (Z24.nl)

Lees ook:Oorring van Maradona verkocht voor 25.000 euro
Lees ook:Maradona torenhoge schuld Italiaanse belastingdienst
Lees ook:Italiaanse fiscus eist 110 miljoen van Belgische ontwerper
Lees ook:69 mensen opgepakt in strijd tegen Camorra
Lees ook:Van Basten betaalt miljoenen aan Italiaanse Belastingdienst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.