Totti keert graag terug naar nationale ploeg Italië

tottiMogelijk kan wereldkampioen Italië tijdens het WK in Zuid-Afrika volgend jaar een beroep doen op AS Roma-aanvoerder Francesco Totti.

Het boegbeeld van de giallorossi werd drie jaar geleden in Duitsland wereldkampioen met ‘La Squadra Azzurra’ en besloot vervolgens zijn interlandcarrière te beëindigen. Nu er echter weer een mondiaal eindtoernooi aankomt, begint het weer te kriebelen bij Totti.

Een eventuele uitnodiging van bondscoach Marcello Lippi zou Totti graag aanvaarden. “Ik ben Marcello Lippi veel dank verschuldigd”, aldus de Europees topscorer van 2007 in La Gazzetta dello Sport. “Als ik fit blijf, ben ik beschikbaar. Maar de beslissing ligt bij de bondscoach.”

Totti (33) weet dit seizoen weer veelvuldig het net te vinden namens Roma. Vele partijen, waaronder zelfs zijn echtgenote, speculeerden de afgelopen tijd over een rentree bij de nationale ploeg van Italië.

Het Italiaanse volk lijkt echter niet zo op Totti zitten te wachten. Uit een poll van Gazzetta op maandag bleek dat maar liefst 63,4 procent van de deelnemers het liefst zijn voormalig ploeggenoot Antonio Cassano terugziet in La Squadra Azzurra. Totti moest het doen met slechts 10,4 procent van de stemmen.

Bron: Goal.com

Lees ook:Italiaanse voetballers geen homo’s, maar macho’s
Lees ook:Totti blijft welkom bij nationale ploeg
Lees ook:Paolo Maldini wil carrière afsluiten in blauw shirt
Lees ook:Sacchi: ‘Italië is uit vorm en te oud’
Lees ook:Braziliaan Taddei kiest Italië boven roots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.