Jonge schaker mag naar Italië

De 11-jarige Seréyo Bekkink is bij het Nederlands Kampioenschap (categorie D, tot 1997) tweede geworden.

De zilver medaillewinnaar mag nu naar het Europees Kampioenschap dat in september in Italië, Porto San Giorgio, wordt verspeeld. Seréyo, schakend bij HSV De Eenhoorn, haalde bij het NK ongeslagen na 9 ronden in drie dagen een totaal van 6,5 punten uit 9. Het NK-D werd voor de 19e keer gehouden en verspeeld in Rijswijk.

Alle provincies leverden hun beste spelers aan. Seréyo was met een rating van 1593 als 12e geplaatst van de 52 deelnemers. De leerling van groep 7 van OBS ‘t Ooievaarsnest heeft op het NK dus vriend en vijand verbaasd. Hij begon op 6-jarige leeftijd met schaken, maar voelt zich ook thuis bij voetbal, karate, tafeltennis en lezen, zo blijkt.

Lees ook:Italië krijgt er 21 provincies bij
Lees ook:Italiaan eet stembiljet op
Lees ook:Grosso niet met Italië naar Zuid-Afrika
Lees ook:Italiaanse voetbalvrouwen blijven liever thuis
Lees ook:Waarschijnlijk geen blote actrice door verlies AS Roma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.