Voormalige president Italië overleden

Franscesco CossigaDe voormalige Italiaanse president Francesco Cossiga is vandaag op 82-jarige leeftijd overleden. Dit gebeurde in ziekenhuis Gemelli in Rome, waar hij een week eerder was opgenomen voor hart- en longproblemen.

Cossiga werd in 1985 tot president verkozen voor een termijn van zeven jaar, nadat hij in 1979 kort premier was. Na vier jaar, waarin hij eerder een puur ceremoniële functie bekleedde en zich op de achtergrond hield, stelde Cossiga politieke compromissen en trucs aan de kaak. Hij had kritiek op de partijsystemen en pleitte voor institutionele hervormingen in het politieke systeem.

Cossiga trad af in april 1992, drie maanden voor zijn mandaat verstreek, om plaats te maken voor een “sterke president”. Hij was senator voor het leven, net als alle andere voormalige presidenten van Italië. (HLN)

Lees ook:Historisch gesprek Berlusconi met oppositie
Lees ook:Carla Bruni moet dimmen, vindt Sarkozy
Lees ook:Onderzoek heropend naar 28 jaar oude vliegramp
Lees ook:Feitjes over het kabinet Berlusconi
Lees ook:President Italië bezorgd om PVV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.