Rome voert buitenlanderlimiet in op scholen

classroom romeItalië leidt volgend schooljaar een nieuwe regelgeving in die een maximum van 30 procent aan buitenlandse kinderen stelt per klas. Dit werd vandaag aangekondigd door het ministerie van Onderwijs in Rome.

Minister van Onderwijs Maria Stella Gelmini zei dat deze maatregel zal gelden vanaf de eerste klas van de basisschool. De regelgeving is met nadruk niet gericht tegen buitenlandse leerlingen, maar moeten dienen ter bevordering van de integratie. Ze willen de vorming van zogenaamde ‘Ghetto-klassen’, waarvan de meerderheid van de leerlingen allochtoon is, voorkomen.

De Italiaanse regering heeft als onderdeel van de omstreden hervorming van het onderwijssysteem dit schooljaar al aparte klassen voor allochtone kinderen ingesteld. Deze speciale klassen zijn er om het de buitenlandse leerlingen die geen Italiaans kunnen spreken gemakkelijker te maken.

De oppositie sprak van schandelijke discriminatie van de buitenlandse leerlingen. De plannen van het centrum-rechtse regering zou in strijd zijn met het beginsel van gelijkheid. Het zou vooral schandalig zijn dat de slachtoffers van de discriminatie in deze kwestie kinderen zijn.

Volgens het ministerie van Onderwijs in Rome, zijn er in totaal 502.000 buitenlandse leerlingen ondergebracht bij de Italiaanse scholen, wat erop neerkomt dat ze een marktaandeel van 5,6 procent hebben. Het aandeel is ten opzichte van 2005 gestegen met 18,2 procent. (FOK.nl)

Lees ook:Italië strijdt tegen zwarte scholen
Lees ook:Italiaanse Vader Jacob
Lees ook:Kinderen Abruzzen weer naar school
Lees ook:Man gijzelt kleuterklas in Reggio Calabria
Lees ook:Italië wil geen allochtonenscholen

Eén reactie op “Rome voert buitenlanderlimiet in op scholen

  1. Frank Bikker

    Dit zal zeker nog meer goed geintegreerde Italianen opleveren. Waarom kunnen ze die mensen niet meteen in reservaten zetten. Lekkere jongens daaro.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.