Een op drie vrouwen Italië slachtoffer geweld

Violence against womenOok in Italië vond gisteren de ‘International Day for the Elimination of Violence against Women’ plaats en wat bleek? In het land van de veline is het leven voor vrouwen niet heel erg veilig.

Een op de drie vrouwen in Italië wordt slachtoffer van geweld en mishandeling, meldde een rapport van het Nationaal bureau voor de Statistiek Istat woensdag ter gelegenheid van deze dag. In totaal hebben 6,743,000 vrouwen te maken gehad met lichamelijke of geestelijke mishandeling.

Politicus Giorgio Napolitano, van de linkse Democratici di Sinistra waarschuwde tegen het commerciële gebruik van vrouwen in de media. Hij pleitte voor beëindiging van het neerzetten van “vulgaire vrouwelijke imago’s, die vooral dienden voor de verlangens van consumenten en vaak gebruikt werden als instrument door de pers en de reclamewereld”.

Napolitano zei dat geweld tegen vrouwen een “serieus probleem op globaal niveau is” en “dat het essentieel is om concrete acties te ondernemen om een respectvol toonbeeld van vrouwen te verspreiden”.

Meer dan 4,000 vrouwen werden beschermd en bevrijd van stalking in 2009, zei Minister Mara Carfagna van Gelijke Kansen. “Nu hebben Italiaanse vrouwen meer legale manieren om zichzelf te verdedigen tegen geweld”, zei ze.

Afgelopen februari introduceerde Carfagna voor het eerst in het Italiaanse strafwetboek de misdaad van het stalken, inclusief geestelijke mishandeling door bellen, smsjes of e-mails.

Bron: Xinhua

Lees ook:Italië stimuleert jonge vrouwen tijdens vrouwendag
Lees ook:De mooiste minister van de wereld
Lees ook:Drugs en mensenhandel in Italië
Lees ook:Homo’s Rome protesteren tegen aanhoudend geweld
Lees ook:Feitjes over het kabinet Berlusconi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.