Italiaanse overheid begint uitzendbureau voor gedetineerden

prisonMet een uitzendbureau voor gedetineerden, heeft de Italiaanse overheid misschien wel dé oplossing gevonden voor de bomvolle gevangenissen.

Afgelopen woensdag onthulde de Italiaanse overheid een uitzendbureau voor voormalig gedetineerden te beginnen. Dit moet criminelen ervan behoeden dezelfde misstap te begaan en weer in de gevangenis te belanden. Angelino Alfano, de minister van Justitie, vertelde dat gedetineerden al in de gevangenis beginnen met een training. Nadat ze weer op vrije voeten zijn, helpt het bureau hen dan met het zoeken van een baan.

“Werk vinden is voor gedetineerden de beste manier om uit de gevangenis te blijven”, zei Alfano. “In het verleden zagen we dat vrijlating en gratie faalden resultaten te leveren omdat ze niet zorgden voor een reïntegratieprogramma”. Alfano zei ook dat de overheid een ‘meer humaan’ gevangenissysteem wil. Het project zal van start gaan in Siciliaanse gevangenissen om vervolgens verder uit te breiden.

Italiaanse gevangenissen hebben de drempel van 63.500 bereikt, zo’n 20.000 boven de toegestane capaciteit en het hoogste aantal sinds 1946. In augustus escaleerden protesten in gevangenissen die door het hele land plaatsvonden tegen de overbevolking.

Bron: Life in Italy

Lees ook:Aparte gevangenis voor transseksuelen in Italië
Lees ook:Italiaanse gevangenissen ziekmakend
Lees ook:Snelle verspreiding infectieziekten Italiaanse gevangenissen
Lees ook:Zelfmoord Italiaanse gevangenissen hoogst sinds 20 jaar
Lees ook:Al vier zelfmoorden Italiaanse gevangenis 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.