Omstreden veiligheidswet voor Italië

Het Italiaanse parlement heeft definitief ingestemd met de omstreden Veiligheidswet. Hiermee wordt illegaal verblijf in Italië strafbaar.

Er komt ook een wettelijke basis voor de rondes van burgerwachten in probleemwijken. De wet is omstreden vanwege de draconische maatregelen die erin staan. Illegalen kunnen vanaf nu een boete van 10.000 euro krijgen en onmiddellijk het land worden uitgezet.

De maximale duur van vreemdelingenbewaring wordt verlengd van twee naar zes maanden. Op het onderdak bieden of het verhuren van woonruimte aan illegalen komt een maximale celstraf van drie jaar te staan.

Verenigingen van burgers waarvan lijsten worden opgesteld, mogen rondes lopen en gevaren en ,,situaties van sociaal ongerief” melden aan de politie. Zij moeten bij voorkeur door ex-agenten worden gevormd.

Op het beledigen van agenten en andere ambtenaren komt een celstraf te staan van maximaal drie jaar. De bevoegdheden van het Openbaar Ministerie in de strijd tegen de maffia en andere vormen van georganiseerde misdaad worden uitgebreid.

Bron: Elsevier

Lees ook:Rigoureuze maatregelen tegen illegalen
Lees ook:Illegaal verblijf in Italië nu misdaad
Lees ook:Italië neemt kankerkliniek van maffia in beslag
Lees ook:Belgische politie pakt voorvluchtige Italiaan
Lees ook:300.000 illegalen doen aanvraag in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.