Berlusconi verwelkomt leider Libië

Muammar Kadaffi, de leider van Libië, is woensdag aangekomen in Italië. Premier Berlusconi verwelkomde hem.

Het bezoek van de 67-jarige Kadaffi duurt tot en met vrijdag en wordt nu al omschreven als historisch. In de afgelopen veertig jaar van zijn bewind bezocht Kadaffi de voormalige kolonisator van Libië nooit eerder.

De komst van Kadaffi werd mogelijk nadat beide landen vorig jaar een vriendschapsverdrag sloten, waarin Italië zich verontschuldigde voor de overheersing van Libië tussen 1911 en 1943. De regering van Berlusconi beloofde verder 5 miljard dollar te investeren in Libië, als compensatie voor de bezetting.

Kadaffi zal de komende dagen een reeks hoogwaardigheidsbekleders bezoeken. Ook zal hij belangrijke Italianen ontvangen in zijn tent, die is neergezet in Villa Doria Pamphili, het grootste park van Rome.

Lees ook:Kadaffi plaagt Berlusconi
Lees ook:Italië niet gediend van bekeringspogingen Kadhafi
Lees ook:Italië stuurt migranten terug naar Libië
Lees ook:Poetin en Kadaffi steunen Berlusconi
Lees ook:Berlusconi’s grootste wens: Israël bij de EU

0 reacties op “Berlusconi verwelkomt leider Libië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.