Aparte wagons Milanezen in metro

In de Lega Nord, de separatistische Noord-Italiaanse partij van senator Umberto Bossi, is een nieuw voorstel bedacht dat de vreemdelingenhaat zou kunnen aanwakkeren.

Matteo Salvini, kandidaat in Milaan voor de provinciale verkiezingen in juni, wil dat in de metro van de hoofdstad van Lombardije zitplaatsen of zelfs hele wagons worden gereserveerd voor uitsluitend passagiers van Milanese komaf. “Er waren al plaatsen gereserveerd voor gehandicapten, bejaarden en zwangere vrouwen”, aldus de rechtse politicus volgens de krant la Repubblica.

Aldo Brandirali, voorzitter van de commissie sociale zaken in de gemeenteraad van Milaan, heeft geen goed woord over voor het voorstel: „De enige manier om dit voorstel uit te voeren, is de mensen sterren opspelden in verschillende kleuren volgens het ras.” Hij verwijt Marini dat hij op een makkelijke manier stemmen wil trekken. Ook na de verkiezingscampagne blijft dan de invloed op de mensen, die steeds geslotener worden en in conflict raken met hen die anders zijn, aldus Brandirali.

Bron: Telegraaf, 7 mei 2009

Lees ook:Italië tegen gemengde rosé
Lees ook:Een vijfde restaurants Rome en Milaan van maffia
Lees ook:17 paddenstoelenzoekers overleden in Italië
Lees ook:Steeds meer Italianen in greep van maffia
Lees ook:Italiaanse kustplaats verbiedt ‘schaarse kleding’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.