Italië behandelt asielzoekers slecht

Volgens Amnesty International schendt Italië de rechten van asielzoekers.

Volgens de mensenrechtenorganisatie Amnesty International is de manier waarop Italië asielzoekers vasthoudt op het eiland Lampedusa onwettig.

Asielzoekers zouden onder onmenselijke omstandigheden verblijven in detentiecentra. Ook zouden hun asielverzoeken niet eerlijk worden afgewogen.

Jacques Barrot, de Eurocommissaris voor justitie, inspecteerde gisteren de detentiecentra op Lampedusa. Daarnaast had hij ook een ontmoeting met Roberto Maroni, de Italiaanse minister van binnenlandse zaken.

Amnesty heeft de Eurocommissaris opgeroepen toe te zien op het naleven van EU-richtlijnen: Fatsoenlijke huisvesting, voedsel en kleding krijgen en een nette behandeling van hun asielaanvragen.

Bron: Trouw, 12 maart 2009

Lees ook:Toekomstig minister pleit voor ‘schoonmaak’ van illegalen
Lees ook:Illegalen verdwijnen in Italiaanse orgaanhandel
Lees ook:Milaan verjaagt biddende moslims voor Duomo
Lees ook:Italië wil vluchtelingenstroom drastisch inperken
Lees ook:Lega Nord nu definitief in de regering

4 reacties op “Italië behandelt asielzoekers slecht

 1. Flach

  Amnesty? Asielzoekers?
  Gelukzoekers zal je bedoelen.
  Het is ook altijd zo opvallend dat er nauwelijks vrouwen en/of kinderen en/of ouderen te zien zijn.
  Alleen de jongere mannen komen naar Europa.
  Anderen lopen blijkbaar nooit geen ‘risico’ hoeven dus ook nooit te vluchten. Ach het land van herkomst is altijd nog een fijn vakantieland voor de meesten.
  Ze denken zeker dat we achterlijk zijn.
  Deze mensen moeten gewoon linea recta terug naar huis.
  Ze behoren hun landgenoten te helpen om van hun land een goed land te maken, net als wij honderden jaren hebben gedaan.
  Helaas, we kunnen niet 95 % van de wereldbevolking die hier wel willen wonen van harte welkom heten. Is niet mogelijk! We zijn overvol en nog even en we willen hier zelf vandaan vluchten!

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Jonge mannen lopen ook het meeste gevaar. Amnesty is voor het grootste deel voor politieke vluchtelingen. Ga eens een poosje in Afghanistan zitten en dan weet je wel waarom vele mensen daar weg willen. Maar ja, jij wilt tijd hebben om onder werktijd lekker te bloggen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Flach

  Ik heet geen Frank en even ter uwer informatie heb ik toevallig wel degelijk enkele jaren doorgebracht in dergelijk landen.
  En of ik overdag tijd heb om een berichtje te plaatsen en u daar ‘?’ conclusies aan kan/wil verbinden zegt meer over uw kortzichtige manier van denken dan van mijn realistischer meer empirische manier van denken.
  Jonge mannen lopen in islamitische landen veel minder gevaar dan bv vrouwen…
  Overigen willen die mensen, die jonge mannen daar dus weg in uw opinie omdat ze gevaar lopen vanwege…?…. dat ze strijden voor verbetering in hun land…?
  En dan ga je in een ander land alvast maar beginnen met plunderen en de lokale bevolking terroriseren?
  Ik raad u aan om er gewoon zelf een aantal op te nemen, goed plan!
  Toon uw ruime linxe hart en neem er een paar op, zij zullen u dankbaar zijn!
  Ook ik ben lid van Amnesty en ik ben altijd voor mensenrechten en verbeteringen en daarom ben ik hier zwaar op tegen.
  Weg met die opvreters, met die agressieve minkukels die hier als sprinkhanen neerstrijken.
  Als er in m.n dit zwaar overbevolkte landje nog mensen opgenomen moeten worden, laten dan aub idd echte vluchtelingen zijn.
  Maar weet u… die komen hier meestal niet want kunnen niet openlijk over straat, hebben niet eens geld of mogelijkheden om hier te komen.
  tssss…. u bent hier degene die erg makkelijk ‘praat’

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Ik heb diverse jaren met politieke vluchtelingen gewerkt. Velen daarvan hadden een opleiding waar ik een puntje aan kon zuigen, maar door ons onderwijssysteem moeten deze mensen vaak helemaal overnieuw beginnen. Afgestudeerde doktoren die weer co-assistentschappen moesten lopen, terwijl de heren/dames studenten zonder enige scrupeles over hun schouders meekeken hoe het moest. Wiskundeleraren die weliswaar niet vlekkeloos nederlands spraken, maar die als hulpconcierge worden ingezet! Maatschappelijke verspilling zonder meer. Een paar goede cursussen nederlands en ze konden zo aan de slag. Nee, ze werden in groepen gezet waar ook analfabeten zaten. Daarnaast heb ik ook in buurten gewerkt, waar de ouders menigmaal 2 of 3 banen hadden. Ja, dan zijn ze op, als ze in de 50 zijn en dan kankeren dat ze in de uitkering zitten. Kijk natuurlijk zit er genoeg tuig onder, alleen zijn zij zichtbaar. Maar wat denk je van dat tuig van een ontroerend goedhandelaren, banken en de eufemistische aangeduide durf-speculanten? Dat zijn de echte grote jongens. Kijk waar jij over praat dat zijn de randdebielen en op het hoogst het voetvolk op het pad van de misdaad, maar de hogere jongens die aan de touwtjes trekken en het voor het vertellen hebben, dat zijn voor het oog van de wereld keurig nette burgers van autochtone afkomst. De meeste van die politieke/ economische vluchtelingen willen precies hetzelfde als jij en ik. Gewoon werk, inkomen en een rustig leven en o ja, ze eten misschien geen stamppot boerenkool en hebben een ander geloof. Nou en!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.