Italië treft strengere maatregelen na verkrachtingen

Het Italiaanse kabinet heeft besloten strenger op te treden tegen seksueel geweld en illegale immigratie.

Er komen zwaardere straffen voor verkrachting en gratis rechtsbijstand voor slachtoffers van seksueel geweld. Ook stalking wordt voortaan een misdrijf en burgemeesters mogen patrouilles van ongewapende burgers organiseren om de veiligheid op straat te vergroten.

De strengere maatregelen zijn een rechtstreeks gevolg van een reeks verkrachtingen in Italië door buitenlanders, waaronder voornamelijk Roemenen. Hierdoor werden uit wraak ook verschillende immigranten in elkaar geslagen. Roberto Maroni, minister van Binnenlandse Zaken, wil ook voorkomen dat mensen het recht in eigen hand nemen.

Asielzoekers mogen voortaan zes in plaats van twee maanden worden opgesloten. Zo krijgen de autoriteiten de gelegenheid hun identiteit vast te stellen, hun verzoek tot asiel te verwerken en degenen die niet voor asiel in aanmerking komen uit te zetten. De regeringspartijen beschikken over een aanzienlijke meerderheid om hiervoor akkoord van het parlement te krijgen.

De Roemeense minister van Binnenlandse Zaken reist vandaag naar Rome om de kwestie te bespreken. Hij vindt dat iedereen recht heeft om zichzelf te verdedigen in een proces. Hij wil niet dat burgers die niet veroordeeld zijn, maar alleen maar verdacht worden van misdrijven, gerepatrieerd worden.

In Italië wonen en werken ongeveer een miljoen Roemenen.

Bron: Nieuws.nl, 20 februari 2009

Lees ook:Toekomstig minister pleit voor ‘schoonmaak’ van illegalen
Lees ook:Illegalen verdwijnen in Italiaanse orgaanhandel
Lees ook:Roemeense zigeuners in het nauw
Lees ook:Italiaanse staat bedreigd
Lees ook:Lega Nord nu definitief in de regering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.