Omstreden Lega Nord-burgemeester toch geen minister

www.occidens.it)Deze week zal de regering van Silvio Berlusconi van start gaan. Vooral de ministers van de Lega Nord zorgen nu al voor controverse. Maar één van de meest controversele Lega Nord-leden is toch geen minister geworden. Dat is Massimo Bitonci, de burgemeester van het 20.000 inwoners tellende Citadella. Wat hij voor zijn stadje bereikt, zou hij ook willen bereiken voor Italië. Dat wil zeggen: het verbod op drinken van alcohol op straat en het verbod op kamperen. Vooral dit laatste lijkt gericht te zijn tegen de Roma-zigeuners. Met name tegen de Roma en de immigranten heeft Bitonci het voorzien.

Immigranten in Citadella krijgen bijvoorbeeld alleen een verblijfsvergunning als ze werk hebben en minimaal 5.000 euro verdienen. Ofwel, ze komen er niet in. En dan is er nog de wat die voorschrijft dat een persoon een leefruimte moet hebben van minimaal veertien vierkante meters. Ofwel, grote immigrantenfamilies hebben het nakijken. En deze praktijken wilde Bitonci nu in heel Italië. Hij werd genoemd als minister van Nationaal beleid. Maar dat is hij toch niet geworden. Gelukkig niet, zou je bijna zeggen. 
 
Dat dit conflicten met de Europese Commissie oplevert, nemen hij en Berlusconi met de koop toe. Dat levert alleen maar extra publiciteit op, en nog meer van dit soort maatregelen.

Lees ook:Feitjes over het kabinet Berlusconi
Lees ook:Vier ministers voor Lega Nord
Lees ook:Italië verbiedt plastic boodschappentasjes
Lees ook:Milaan verjaagt biddende moslims voor Duomo
Lees ook:Luie ambtenaren, paspoortcontroles en Alitalia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.