Beëdiging Berlusconi III

www.iradio.be)Deze donderdag wordt de ministerploeg van Silvio Berlusconi beëdigd. De namen van de ministers heeft de nieuwe en tegelijkertijd ex-premier woensdag al gepresenteerd aan de Italiaanse president Giorgio Napolitano. Er zitten geen verrassingen in de derde van Berlusconi.

Eurocommissaaris Franco Frattini kan nu echt stoppen bij de Europese Commissie. Hij wordt minister van Buitenlandse Zaken. Umberto Bossi van de Lega Nord wordt minister voor Hervormingen. Zijn partij telt nog drie andere Lega Nord-politici. Die zullen stuk voor stuk voor commotie zorgen.

In het derde kabinet van Silvio Berlusconi zitten vier vrouwen. Dat zullen vast wel knappe vrouwen, die een niet al te moeilijke functie krijgen, afgaande op een reactie van Berlusconi op het nieuwe Spaanse kabinet, waarin volgens de Italiaan teveel vrouwen zaten.

Lees ook:Feitjes over het kabinet Berlusconi
Lees ook:Even voorstellen: de nieuwe Italiaanse regering
Lees ook:Calderoli minister? Dan catastrofale consequenties
Lees ook:Lega Nord nu definitief in de regering
Lees ook:Vier ministers voor Lega Nord

0 reacties op “Beëdiging Berlusconi III

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.