Lega Nord nu definitief in de regering

www.effedieffe.com)Heel Italië wist het al, maar nu heeft Lega Nord officieel verklaard om in de Italiaanse regering van Silvio Berlusconi te stappen. Al eerder had de partij verklaard dat er een akkoord was met Berlusconi, maar dat was toen niet het geval. Maar nu dus wel.

Volgens Roberto Calderoli van Lega Nord zal de partij vier ministers krijgen (twee met en twee zonder portefeuille) en een viceminister. Welke ministeries dat zijn, wilde Calderoli niet kwijt. Maar volgens anonieme bronnen zou Calderoli zelf minister van Administratieve Vereenvoudiging worden, terwijl zijn partijgenoten Roberto Maroni, Umberto Bossi en Luca Zaia de ministersposten van Binnenlandse Zaken, van Hervormingen en van Landbouw zouden krijgen. Roberto Castellini wordt viceminister van Infrastructuur.

Lees ook:Vier ministers voor Lega Nord
Lees ook:Toekomstig minister pleit voor ‘schoonmaak’ van illegalen
Lees ook:Even voorstellen: de nieuwe Italiaanse regering
Lees ook:Calderoli minister? Dan catastrofale consequenties
Lees ook:Beëdiging Berlusconi III

Eén reactie op “Lega Nord nu definitief in de regering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.