Vier ministers voor Lega Nord

www.ilsole24ore.com/)Het was te verwachten dat Lega Nord aardig wat ministersposten zou krijgen. Met 8% van de stemmen droeg de partij flink bij aan de verkiezingsoverwinning van de partij van Silvio Berlusconi. Nu blijkt dat goed voor maar liefst vier ministersposten, zo zei Umberto Bossi, de leider van de rechts-populistische Lega Nord, nadat hij zondag Berlusconi had ontmoet.

Lega Nord krijgt de ministersposten van Nationale Hervorming, Binnenlandse Zaken en Landbouw. Ook zal de partij een vicepremier leveren. Dit zal niet Bossi zijn, maar Roberto Calderoli. Deze Calderoli is berucht vanwege zijn racistische uitlatingen en zijn uitvallen tegen de islam. Bossi zelf wordt minister van Nationale Hervorming. Deze ministerspost bekleedde hij ook al tussen 2001 en 2004. In 2004 trad hij af na een beroerte. Hij is blijkbaar weer genoeg hersteld om minister te worden. Het vicepremierschap laat hij over aan Calderoli. Of de Italianen daar blij mee moeten zijn, valt te betwijfelen.

Lees ook:Lega Nord nu definitief in de regering
Lees ook:Feitjes over het kabinet Berlusconi
Lees ook:Calderoli minister? Dan catastrofale consequenties
Lees ook:Beëdiging Berlusconi III
Lees ook:Berlusconi wint ruim dankzij Lega Nord

0 reacties op “Vier ministers voor Lega Nord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.