Goed plan: toegangsprijs voor Venetië!

Joost Mangnus)Goed plan van de autoriteiten van de Venetië! Zij willen aan de bezoekers van Venetië een toegangsprijs vragen. Ze denken aan een tientje per kaartje. Een spotprijsje voor zoveel moois. En door de toegangsprijs zal het alleen nog maar leuker worden in de mooiste stad van Europa. Ik hoop dat er dan veel verveelde dagjesmensen wegblijven. Ongeïnteresseerde Amerikanen die toch niets beters te doen hebben, zullen zich misschien nog wel een keer bedenken voor ze de stad ingaan. En misschien kan ik eindelijk gewoon doorlopen zonder steeds te stuiten op die vervelende Japanners met camera.

En als die toeristen toch blijven komen, dan heeft Venetië in ieder geval weer wat extra geld om Venetië nog leuker te maken. Er komen per jaar 21 miljoen mensen, dus zo'n toegangsbeleid levert al snel 210 miljoen euro op. Daar kun je bijvoorbeeld aardig wat gebouwen van opknappen. Of de waterbussen gratis van maken. En de gondels een stuk goedkoper.

Overigens vind ik het nooit zo heel druk in Venetië. Ja, bij de San Marco en tussen het San Marco Plein en de Rialto. Maar in de rest van de lagunestad is het vaak lekker rustig. Even dacht ik dat de autoriteten ook wel alleen toegang zouden kunnen vragen voor het San Marco- en Rialto-gebied. Maar ja, dan gaan al die toeristen de andere wijken in, en is het daar gedaan met de rust. Dus gewoon voor heel Venetië toegang vragen.

Wat mij betreft mag het ook nog wel meer zijn dan een tientje. Ik stel voor vijftig euro. Dan blijven er zeker toeristen weg. En is het nog lekkerder rondlopen in deze prachtige stad. En die vijftig euro heb ik er zo uit. Dan ga ik maar geen cappuccino drinken op het San Marco Plein.

Lees ook:Doe Venetië een plezier en blijf weg
Lees ook:Verbod op voeren van duiven in Venetië
Lees ook:Met de steenvreter naar Venetië
Lees ook:Venetianen zwemmen door hun stad
Lees ook:Rome voert mogelijk verblijfstaks in voor toeristen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.