Lachen met Berlusconi: Weg van de armoede? Trouw een miljonair

www.geocities.com/bartvandammesite)Wat een grapjas is die Silvio Berlusconi, oud- en beoogd premier van Italië. Nadat een 24-jarige studente hem in een televisieprogramma had gevraagd hoe een jong stel een gezin kon stichten als afgestudeerden geen vaste baan kunnen vinden, had hij gevat gereageerd dat ze "iemand zoals de zoon van Berlusconi of iemand anders zonder geldproblemen" moest vinden. "Met uw glimlach kunt u dat zich dat veroorloven". Waaraan hij vrolijk toevoegde: "Het beste zou zijn dat u een miljonair aan de haak slaat." Lachen! Maar niet door de linkse politici, die deze uitspraken alarmerend vonden.

Volgens de centrumlinkse kandidaat-premier Walter Veltroni toonde Berlusconi hiermee aan dat hij ver af stond van de zorgen van duizenden jongeren. Volgens demissionair minister voor Gelijke Kansen Barbara Pollastrini heeft Berlusconi de Italianen weer het schaamrood op de kaken heeft gehaagd. De bewuste studente zelf nam er weinig aanstoot aan. "Ik heb de grap goed begrepen", vertelde ze, "maar het doet me denken dat de rijken zich vrolijk maken."

En Berlusconi? Die is waarschijnlijk nog aan het lachen. Is dat niet om zijn grap, dan wel om de aandacht. En hij staat er al zo goed voor in de peilingen. Zijn partij PDL kan rekenen op 40,5 procent van de stemmen, Veltroni's PD op 33,5 procent. En mocht Berlusconi wat procentjes verliezen, dan heeft hij vast weer zo'n goede grap paraat. Er valt waarschijnlijk nog volop te lachen voor de vervroegde parlementsverkiezingen van 13 en 14 april.

 

Lees ook:Berlusconi staat voor in de peilingen
Lees ook:Italianen naar de stembus
Lees ook:Berlusconi weigert verkiezingsdebat
Lees ook:Weer nieuwe hoop voor Air France-KLM
Lees ook:Berlusconi tapt antisemitische mop

2 reacties op “Lachen met Berlusconi: Weg van de armoede? Trouw een miljonair

  1. Jimmy

    Grapjas? Berlusconi? WEl eikel, zal je bedoelen. Maar tegen mijn Italiaanse vrienden kan ik dat niet zeggen, want die adoreren hem. Vreemd. Wat zien die toch in hem?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Botsy

    Vond het eigenlijk wel grappig wat Silvio zei. Heeft in ieder geval meer humor dan JP. Al is dat niet moeilijk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.