Italiaanse kustplaats verbiedt ‘schaarse kleding’

minirokIn een land waarvan de premier een fervent rokkenjager is, mogen vrouwen uit de stad Castellammare di Stabia nu geen minirok meer aan. Dat is op zijn zachtst gezegd hypocriet.

Schaars geklede vrouwen uit de Zuid-Italiaanse kustplaats zullen voortaan worden beboet, onder de nieuwe wet “zeer schaarse kledij”. De gemeenteraad van Castellammare di Stabia stemde gisteravond in met een voorstel van de burgemeester Luigi Bobbio. De vraag is alleen: Wat heet kort?

“Het is een kwestie van goede smaak”, aldus de conservatieve burgemeester. Een minirok mag nog wel, maar het mag niet teveel onthullen. De 65.000 inwoners van de kustplaats worden blijkbaar geacht allemaal dezelfde smaak te hebben. Maar hier blijft het niet bij. Ook mannen krijgen beperkingen opgelegd.

Voetbal spelen in parken mag niet meer. Dat leidt volgens de burgemeester te vaak tot vechtpartijen. Ook vloeken is voortaan verboden en zonnebaden mag alleen nog maar op het strand, dit om te voorkomen dat blote basten de stad belegeren.

Bron: AFP

Lees ook:Opgelet! Italië heeft nieuwe verkeersregels
Lees ook:Italië treft strengere maatregelen na verkrachtingen
Lees ook:Boerkini jaagt Italiaanse kinderen angst aan
Lees ook:Italiaanse wetenschappers vinden g-spot
Lees ook:Parma, meer dan de stad van kaas en ham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.