Rai weigert anti-Berlusconi spotje

De Italiaanse openbare omroep Rai weigert een reclamespotje voor de film ‘Videocracy’ uit te zenden om politieke redenen.

De film, die precies het media-imperium van premier Silvio Berlusconi aanklaagt, gaat op het internationale filmfestival van Venetië in première. “Rai wil onze spotjes niet uitzenden omdat het, dit klinkt ongelooflijk, volgens de omroep gaat om een politieke boodschap en niet om een film”, verklaarde Domenico Procacci van het productiehuis Fandango in de linkse krant La Repubblica.

“In ‘Videocracy’ is het beeld de sleutel tot de macht. In Italië domineert één man al drie decennia het beeld. Eerst als televisiemagnaat en nadien als premier heeft Berlusconi politiek en entertainmenttelevisie laten samenvloeien tot een perfect paar en bovendien drukt hij zijn stempel op de inhoud van de commerciële, Italiaanse televisie”, als Erik Gandini, de Italiaanse regisseur van de film.

Volgens de linkse oppositieleider Dario Franceschini bewijst Rai eens te meer hoe de vrijheid van informatie steeds meer beperkt wordt in Italië. Hoewel de drie Rai-netten publiek zijn, moeten hun directeurs door de regering goedgekeurd worden. De drie nationale televisiekanalen van de groep Mediaset, eigendom van de familie Berlusconi, zenden het spotje natuurlijk evenmin uit.

Bron: Het Laatste Nieuws, 27 augustus 2000

Lees ook:Berlusconi binnenkort in pornofilm
Lees ook:Italiaanse regering in gevaar
Lees ook:Berlusconi opperheerser over tv
Lees ook:Carla Bruni moet dimmen, vindt Sarkozy
Lees ook:Het wordt Berlusconi allemaal teveel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.