Italiaanse krantenuitgeverij klaagt Berlusconi aan

Silvio Berlusconi zit weer in het midden van een mediastorm. Nu wil uitgeverij L’Espresso de Italiaanse premier voor de rechter slepen.

Reden hiertoe is dat de premier ondernemers er herhaaldelijk toe heeft aangezet de uitgeverij te boycotten en omdat hij beweert dat La Repubblica een complot tegen hem gesmeed heeft. “Kranten als La Repubblica kunnen door hun linkse haatcampagne tegen mij enkel schade berokkenen aan Italië”, zo zei Berlusconi in Ligurië voor een groep jonge Italiaanse ondernemers.

De door de vrouwengeschiedenissen van haar man geënerveerde echtgenote van Berlusconi, Veronica Lario (52), richtte zich begin mei tot de pers, en met name La Repubblica, om haar scheiding aan te kondigen. “Ik kan niet met iemand leven die het met minderjarigen doet”, protesteerde de toen boze Italiaanse ‘first lady’, doelend op de affaire van haar echtgenoot met een 18-jarig schoolmeisje uit Napels.

“Men heeft mij gewaarschuwd. De uitgeversgroep Repubblica-Espresso wil tot stand brengen waar de oppositie niet in slaagt – namelijk mij uit de weg ruimen”, zo liet Berlusconi zich eind vorige maand al eens ontvallen in de rechtsconservatieve krant Libero.

Bron: De Morgen, 25 juni 2009

Lees ook:Berlusconi spant rechtszaak aan tegen media
Lees ook:Berlusconi heeft spijt van wilde leven
Lees ook:Berlusconi ontkent escapades met tienermeisje
Lees ook:Berlusconi doet ‘het’ typisch Italiaans: zonder
Lees ook:Berlusconi had affaire met minderjarige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.