Haags zangtrio nog steeds hit in Italië

‘Le ragazze dello swing’, De meisjes van de swing, de miniserie die deze week op de Italiaanse televisie in première ging. De tweedelige fictie serie vertelt het verhaal van het Trio Lescano. Geboren in Den Haag maar wereldberoemd in het fascistische Italië van de jaren dertig en dat ondanks hun joodse afkomst.

Het eerste dat opvalt als je naar het Trio Lescano luistert is de prachtige samenzang van de drie zusjes. De stijl is de swing van de Amerikaanse Andrew Sisters, maar de techniek van Alexandra, Judith en Kitty Leschan is verfijnder en de stemmen passen nog beter bij elkaar.

Nederlands accent

Het tweede dat opvalt is het behoorlijk stevige Nederlandse accent van Alessandra, Giuditta en Caterinetta (Caterina) Lescano, zoals ze zich in Italië zijn gaan noemen. Blijkbaar stond dat het succes niet in de weg.

Lees verder op Radio Nederland Wereldomroep

Lees ook:Volg Martje en Kitty in Italië
Lees ook:De Paus kan weer bedanken voor de bloemen
Lees ook:Martje en Kitty delen hun passie voor Italië
Lees ook:Mara Abbott wint Giro Donne
Lees ook:Nederland en Italië ruziën over gasprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.