Dubbeltalent Carmen Consoli lanceert nieuw album

carmen-consoliMet Elettra bevestigt de van oorsprong Siciliaanse Carmen ­Consoli haar reputatie als belangrijkste singer-songwriter van haar generatie. Voortbouwend op het succes van haar vorige cd, Eva contro Eva (2006) baat Consoli opnieuw met zorg het voordeel van haar dubbeltalent uit.

Op zichzelf al fraaie melodieën krijgen op de juiste momenten vleugels omdat de componiste de intenties van de tekstdichter tot in de finesse overziet.  Die teksten zijn trouwens meesterwerkjes van suggestieve ­poëzie.Denk bijvoorbeeld aan de zinsnede: ‘Il meteo informa che quest’­anno primavera tarderà’ – het weerbericht verkondigt dat het voorjaar zich dit jaar verlaat – uit ‘Perturbazione Atlantico’: een vrouw wordt aangespoord niet te wanhopen als de lente op zich laat wachten omdat haar planten echt geen uiterste houdbaarheidsdatum hebben.

De onderwerpen variëren vervolgens van zulke bespiegelingen over klein levensleed tot scherpere maatschappelijke aanklachten zoals in ‘Mio Zio’. Daarin bezingt ze de voorbeeldige vader, vriend en broer die helaas ook de oom was die zijn handen niet thuis kon houden. Verrassend is ook het dynamische, geheel in dialect gezongen ‘A Finestra’ maar op haar best is Consoli toch in een nummer als ‘Col nome giusto’ waarin een zoektocht naar gemoedsrust van een even weemoedige als troostrijke muzikale compositie wordt voorzien.

Bron: Italie Magazine

Lees ook:Italiaanse Fritzl gevonden
Lees ook:Vakantie Italiaanse familie eindigt dramatisch
Lees ook:Nieuwe maffiafilm: Jonge vrouw verraadt maffia
Lees ook:Verdachte Amanda Knox vandaag in Italiaanse rechtszaal
Lees ook:Vrouw reist met skelet van broer naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.