Italië verbiedt plastic boodschappentasjes

Italië zet de plannen om per 1 januari de productie en distributie van niet-biologisch afbreekbare plastic boodschappentasjes te verbieden voort, vertelde Minister van Milieu ANSA afgelopen week.

“Er is geen weg terug”, zei Stefania Prestigiacomo, erop wijzend dat “producenten genoeg tijd hebben gehad om zich voor te bereiden op deze verandering”. De plannen van de overheid om plastic boodschappentasjes te verbieden, voor het eerst opgesteld in 2007, voorzag eigenlijk het einde van het gebruik in januari 2010, voordat er een jaar verlenging was verleend. Een campagne om inwoners te informeren over het verbod en milieu-vriendelijke alternatieven staat gepland, zei Prestigiacomo. De Minister van Milieu is er zeker van dat het verbod een positief effect zal hebben.

“Duurzaamheid is gemaakt van kleine veranderingen in onze levensstijl, die ons niets kosten en de planeet redden”. Italianen gebruiken in totaal 20 biljoen plastic boodschappentasjes per jaar.Volgens de onderzoekers blijven plastic tasjes in het milieu voor minimaal 15 jaar tot maximaal 1.000 jaar, vervuilen de lucht, de zee, rivieren en bossen. Een recent opinieonderzoek wees uit dat Italianen er klaar voor zijn, met 73% die zegt alternatieven te gebruiken wanneer ze boodschappen gaan doen.

Bron: ANSA.it

Lees ook:Italië verplicht milieuvriendelijke boodschappentasjes
Lees ook:Feitjes over het kabinet Berlusconi
Lees ook:Italiaanse grootouders 50 biljoen euro waard
Lees ook:Vijf miljoen Italianen lijden aan obesitas
Lees ook:Cursus Italiaans als voornemen Nieuwjaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.