Grote anti-maffia actie in Italië

Mafialeider Elio Amato opgepakt. FOTO EPASpeciale eenheden van de politie zijn bij het ochtendgloren een grootschalige operatie -de grootste sinds jaren- begonnen tegen de ‘Ndrangheta’, de Calabrische maffia.

Meer dan 3.000 politieagenten rukten uit met 300 arrestatiebevelen in de hand. De operatie vond, behalve in het zuidelijke Calabrië, ook plaats in diverse regio’s in het rijke noorden van Italië, waar de maffia zich heeft geïnfiltreerd.

De lijst van beschuldigingen tegen de gearrresteerden is lang, en gaat van lidmaatschap van een criminele organisatie over afpersing, drugs- en wapensmokkel tot moord. De politie nam ook goederen, wapens en drugs ter waarde van tientallen miljoenen euro in beslag.

Gisteren hadden de maffia-jagers bij twee razzia’s tegen de Ndrangheta en de Napolitaanse Camorra reeds beslag gelegd op goederen en onroerend goed ter waarde van miljarden euro’s. De Italiaanse wet laat preventieve inbeslagname enkel toe wanneer er gegronde reden bestaat om te vermoeden dat de geviseerde persoon tot de maffia behoort. (hln)

Lees ook:69 mensen opgepakt in strijd tegen Camorra
Lees ook:Tientallen maffiosi opgepakt in Italië
Lees ook:Twee maffia-clans in Zuid-Italië krijgen klappen
Lees ook:Grootste antimaffia-operatie Italiaanse geschiedenis
Lees ook:Grote demonstratie tegen Napolitaanse maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.