Grootste antimaffia-operatie Italiaanse geschiedenis

CAMORRA: SEQUESTRO BENI CASALESI, ANCHE EX CIRIO DI CASERTA

De Italiaanse maffia heeft een enorme deuk opgelopen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni gaat het om de grootste antimaffia-operatie in de geschiedenis van Italië.

De politie in Napels heeft de hand gelegd op grote stukken land en honderden gebouwen met een waarde van 700 miljoen euro van verdachte leden van de Casalesi-clan van de Napolitaanse maffia. Premier Silvio Berlusconi noemde de operatie een enorm succes dat te danken is aan zijn regering.

Een team van tweehonderd politieagenten heeft illegale landbouw- en vastgoedbedrijven, honderden gebouwen en grote stukken landbouwgrond in één klap in beslag genomen. Het eigendom dat is geconfisqueerd behoort tot de erfgenamen van maffioso Dante Passarelli, die in 2004 bij een raadselachtig ongeluk om het leven kwam, nog voordat hij veroordeeld kon worden.

De Casalesi-clan is de machtigste familie van de Napolitaanse misdaadorganisatie Camorra. Vorige maand moest de clan ook aan macht inboeten toen twaalf leden werden gearresteerd, inclusief de vader en de broer van een topman van de clan, de voortvluchtige Michele Zagaria.

Bron: BNdeStem.nl

Lees ook:Leden Casalesi-clan opgepakt in Italië
Lees ook:Steeds meer maffiosi achter tralies
Lees ook:Beruchtste maffiaclan bijna uitgeschakeld
Lees ook:Twee maffia-clans in Zuid-Italië krijgen klappen
Lees ook:Belangrijke leider Camorra opgepakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.