Anti-maffiakaart voor Duitse toeristen in Palermo

De Duitse ambassadeur Michael Steiner toont de kaart.De Duitse ambassade in Italië heeft een stadsplan van de Siciliaanse hoofdstad Palermo gepubliceerd met daarin alle bedrijven die weigeren om zich te laten afpersen door de maffia.

De Duitse ambassadeur Michael Steiner zei dat het plan om de kaart te ontwerpen, is ontstaan omdat “Duitsers het grootste toeristische aandeel vormen in Sicilië, zowel in bezoekersaantal als door het consumptiepatroon ter plaatse”.

Het toeristische plan is bedoeld om twee groepen met gemeenschappelijke belangen tevreden te stellen: “De inwoners van Palermo die van hun stad houden en de Duitse toeristen die het afpersingssysteem niet willen steunen”.

De eerste editie van het toeristische plan is beschikbaar bij de Duitse en Italiaanse touroperators met een oplage van 10.000 exemplaren. (HLN)

Lees ook:Venetië geïrriteerd door toeristen ‘Eiland van de Dood’
Lees ook:Venetianen zwemmen door hun stad
Lees ook:Zeven doden bij sneeuwlawines Noord-Italië
Lees ook:Sneeuwstorm blokkeert toeristen op Zuid-Italiaanse eilanden
Lees ook:Rome voert mogelijk verblijfstaks in voor toeristen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.