Godfather ontkent link naar relatie Berlusconi

Il senatore Marcello Dell’Utri nel tribunale di PalermoEen maffia godfather die in de gevangenis bivakkeert, vertelde vrijdag in de Italiaanse rechtbank dat hij nooit connecties heeft gehad met relaties van premier Berlusconi.

Hiermee zaaide de godfather verwarring, omdat eerder een andere maffioso wél de link legde tussen de premier en de Cosa Nostra. De Siciliaanse maffiabaas Filippo Graviano, die evenals zijn broer Giuseppe vastzit voor zijn aandeel in een ‘bombardementscampagne’ van de maffia in 1993, ontkende hulp gezocht te hebben bij politici of enig contact te hebben gehad met pro-Berlusconi senator Marcello Dell’Utri.

Tussen Berlusconi en de maffia bestaat officieel geen relatie, bleek uit de rechtszaak die in Palermo plaatsvond. Een verweer door Dell’Utri tegen de eis van negen jaar gevangenisstraf eis wegens banden met de maffia, zorgde ervoor dat Berlusconi de onschuld zelve bleef. Berlusconi zelf zei dat de beschuldigingen ongegrond waren en deel uit maakte van een campagne door partijdige rechtbanken om de regering ten val te brengen.

Of premier Berlusconi is toch geen maffioso of hij komt voor de zoveelste keer ergens mee weg!

Cyprus Weekly

Lees ook:Berlusconi was maffioso
Lees ook:Eis 11 jaar cel tegen ‘maffiasenator’
Lees ook:Berlusconi wil Italië in 2013 maffiavrij hebben
Lees ook:Berlusconi: ‘Mensen die over maffia schrijven draai ik de nek om’
Lees ook:Weer twee Italiaanse maffiabazen opgepakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.